WHO:s tema för i år är Skydda barn och unga från tobaksindustrins påverkan. Det finns mer att läsa om det här. Nedan finns material att använda för er som vill lyfta tobak-och nikotinbruk inför och på Tobaksfria dagen. Det finns animerade filmer, affischer, foldrar, aktiviteter och presentationsmaterial om ni kan använda kostnadsfritt. Sprid gärna materialet vidare till andra aktörer, som skolor, läkar-och tandläkarmottagningar med mera.

 

Animerade filmer

Tobaksfakta har tagit fram animerade filmer om nikotin, vitt snus, tobak och miljö, samt rökning. De är fria att använda för alla som vill. Filmerna finns som länk på kampanjsidan här. Vill ni hellre ha filmerna i som mp4-filer?  Maila info@tobaksfakta.se så skickar vi dem till er.

 

Affischer

Affischer för ungdomsverksamheter, som skolor och ungdomsgårdar

Affisch om Tobaksfria dagen 2023

Tobak hotar oss alla

 

Infomaterial på engelska

För dig som vill sprida kunskap om nya nikotinprodukter och hälsoriskerna med nikotin finns ett dubbelsidigt infoblad på engelska att sprida.

Det finns även animerade filmer och annat material på engelska här.

 

Samla underskrifter

Den som vill kan samla in underskrifter som syftar till att visa våra politiker att de kan göra mer för att skydda våra barn mot nikotinberoende. Här finns dokument för insamling av underskrifter och här finns ett dokument med underlag som kan vara bra att visa för att stärka motivationen att skriva under. Tobaksfakta samlar underskrifter som en del i kampanjarbetet Lagar för alla barns framtid.

 

Skyltar

All rökning förbjuden

 

Foldrar

Barnkonventionen och tobak

Snus och hälsa

 

Aktiviteter

Tipspromenad om tobak

Kryss om tobak

Svar på kryssfrågorna

 

Presentationsmaterial

Tobaksfrågan ur barnperspektiv

Läs vidare