Elektroniska cigaretter har blivit mycket populära bland vuxna i England och det finns även en ökande användning bland ungdomar. Enligt tidningen The Telegraph har det till och med förekommit att skolungdomar rökt e-cigarett i klassrummet.

– Vi vet ännu inte vilka skador e-cigaretter kan orsaka hos vuxna och ännu mindre hos barn, men vi vet att produkterna inte är riskfria. E-cigaretter kan producera giftiga kemikalier och mängden nikotin och andra ämnen varierar kraftigt mellan olika produkter vilket betyder att de kan vara extremt skadliga för unga människors hälsa, säger professor Sally Davies, regeringens medicinska expert.

Hon och andra experter är oroliga att e-cigaretterna kan skapa nikotinberoende hos tonåringar som gör att de går vidare till vanliga cigaretter.

England tar steget att öka regleringen av e-cigaretter redan nu, i stället för att avvakta att EUs nya tobaksproduktdirektiv om några år träder i kraft. När det sker blir huvudregeln att e-cigaretter ska regleras på samma sätt som tobaksprodukter, vilket bland annat kan gälla åldersgränser.

Länk till artikeln i the Telegraph

Läs vidare