Någon tidslinje för när mentolcigaretterna, som är den enda smaken som fortfarande är tillåten, ska förbjudas gavs inte, enligt The Guardian.

Senareläggandet är ytterligare ett bakslag för Food and Drug Administration (FDA), myndigheten för livsmedel och läkemedel, som har arbetat för att förbjuda cigaretter med mentolsmak i över ett decennium utan framgång.

Tidigare försök har stoppats på grund av tobaksindustrin, men nu tävlar båda presidentkandidaterna Joe Biden och Donald Trump om de svarta väljarnas gunst. 80 procent av de svarta rökarna röker mentolcigaretter. Mentolsmaken gör det lättare att börja röka eftersom rökens kärvhet döljs. De flesta tonåringar som röker använder också mentolcigaretter.

Cigaretter med mentolsmak är förbjudna inom EU sedan maj 2020.

Smaksatta tobaksprodukter är ofta förbjudna i höginkomstländer som ofta har en strängare lagstiftning kring tobak. Tobaksbolagen har då ökat marknadsföringen i låg- och medelinkomstländer vilket lett till att mentolcigaretternas andel av marknaden ökat starkt i de länderna, vilket Tobaksfakta har rapporterat om tidigare.

Läs vidare