En ny artikel från Truth Initiative djupdyker i ämnet syntetiskt nikotin. Artikeln reder ut hur tillverkare av nikotinprodukter kommer undan den amerikanska lagstiftningen genom att använda syntetiskt nikotin istället för nikotin från tobaksplantan.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA granskar för närvarande tusentals ansökningar från e-cigarettillverkare för att avgöra om deras produkter kan fortsätta säljas. Tillverkare av varumärken som hävdar att de använder syntetiskt nikotin, till exempel Puff Bar, går under radarn på denna granskningsprocess.

Enligt en ny rapport, Marketing of “Tobacco-Free“ and “Synthetic Nicotine“ Products, från Stanforduniversitetet, har vissa varumärken åter börjat säljas, efter att de inledningsvis fått försäljningsförbud av FDA. Detta eftersom de inte använder nikotin från tobak och därmed inte regleras i lag.

Det syntetiska nikotinet kommer dock framöver att behandlas som andra tobaksprodukter i USA efter det att en lag som föreslog detta godkändes i kongressen och av presidenten den 11 mars.

Läs vidare